„Aveți o anumită experiență în ceea ce ține de guvernare pe parcursul ultimilor ani. Cu regret, au trecut 30 de zile de la alegeri și am văzut că există un blocaj în procedura de negocieri între partidele parlamentare. Am ajuns la concluzia să încep discuțiile cu partidele parlamentare. Sper astăzi să aud poziția dvs. privind mișcarea lucrurilor de mai departe. Sper că după aceste discuții vor forma majoritatea parlamentare într-o perioadă destul de scurtă. Sau, dacă nu, asumarea responsabilității de către cei care au intrat în Parlament și mergem la alegeri anticipate”, a declarat Dodon.

La rândul său, Vladimir Plahotniuc i-a mulțumit șefului statului pentru această întâlnire pe care o consideră „benefică”.

„Suntem optimiști. Considerăm că astfel de întruniri și deschiderea la dialog a tuturor forțelor politice va duce la aceea că se va forma în sfârșit o majoritate parlamentară”, a spus la rândul său șeful PD, Vladimir Plahotniuc.

După aceste declarații, jurnaliștii au părăsit sala, iar discuțiile dintre Dodon și delegația PD au loc după ușile închise.