Șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC, Rodica Sârbu, a declarat că alegătorii vor prezenta actul de identitate operatorului și vor scoate pentru o perioadă scurtă masca pentru a fi identificați. Ulterior, votantul se apropie la membrul biroului electoral, unde repetă procedura, iar apoi semnează cu propriul pix în lista electorală. În caz că alegătorul nu are pix, îi va fi acordat unul pentru a semna, care ulterior va fi dezinfectat. Fișa din buletin este pusă pe masă, iar în ea se aplică ștampila cu data alegerilor.

Următorul pas este votarea propriu-zisă. Ștampilele „Votat” din cabinele de vot vor fi dezinfectate. Membrii biroului electoral vor purta măști, mănuși și viziere.

Rodica Sârbu a precizat pentru ipn.md, că măștile pentru alegători vor fi distribuite secțiilor de votare din țară odată cu buletinele de vot. În secțiile deschise peste hotare, nu vor fi trimise măști. Acestea urmează a fi procurate de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, au fost achiziționate echipamente de protecție pentru toate cele 2 143 de secții de votare deschise. Este vorba despre peste 585 de mii de măști, peste 320 de mii de perechi de mănuși, 2 300 de termometre, circa 27 mii de litri de soluție dezinfectantă pentru mâini și 14,5 mii de litri de soluție dezinfectantă pentru suprafețe. Se asemenea, s-au procurat 3 milioane de măști de protecție pentru toți alegătorii care se vor prezenta la secția de votare.