image
Sursa foto: jurnal.md

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a primit pază de stat în baza unei dispoziții emise Maia Sandu

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a primit pază de stat. Informația ne-a fost confirmată de ofițerul de pază al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Olga Baciu. Procurorul Robu beneficiază de pază în baza unei dispoziții emise de președintele Maia Sandu.

În răspunsul pe care ni l-a oferit SPPS, se arată că procurorul Dumitru Robu beneficiază de protecție de stat la solicitarea șefei statului.

Conform legii, paza este oferită dacă se constată o stare de pericol sau dacă există informații despre organizarea de acțiuni prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi sănătatea persoanelor vizate.

Am încercat să aflăm de la Dumitru Robu dacă se află în pericol, dar acesta nu ne-a răspuns nici la apeluri, nici la mesaje. Nici reprezentanții Președinției nu au fost mai receptivi în legătură cu acest caz.

Anterior Dumitru Robu declara că acțiunile din ultima perioadă, activizarea investigațiilor în cazurile de rezonanță sporită, inițiativele de extrădare a mai multor figuranți pe dosare de mare corupție și spălare de bani nu i-au lăsat indiferenți pe cei care au înțeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă, sugerând că aceștia ar încerca să oprească anumite procese.

comentarii: