image
Sursa foto: Getty Images

Din păcate pentru mine, cred că Zidane e sclipitor: Klopp a vorbit admirabil despre rivalul din finala Ligii Campionilor

"Zinedine Zidane a fost întotdeauna un luptător", a afirmat Jurgen Klopp, antrenorul echipei de fotbal Liverpool, despre omologul său de pe banca lui Real Madrid, cu o zi înaintea finalei Ligii Campionilor de la Kiev.

Zidane poate deveni sâmbătă primul antrenor care câştigă 3 ani la rând Liga Campionilor.

"Când creşti în Marsilia, în cartierul în care a crescut el, trebuie să fii un luptător. Doar în clipa când îl vezi jucând crezi că nu are nevoie să fie astfel, fiindcă era atât de mult deasupra celorlalţi", a explicat Klopp.

"Am văzut ce faţă avea când cineva l-a întrebat despre foamea (n.r. de trofee) a lui Real Madrid... Băiatul care i-a pus întrebarea l-a făcut să-i fie foame! La fel s-ar întâmpla cu mine dacă aş veni dintr-un sat din Pădurea Neagră", a mai spus Klopp pe un ton glumeţ.

Anterior, el i-a ironizat pe cei care-l critică pe Zidane fiindcă s-ar pricepe doar să-şi mobilizeze jucătorii, însă ar fi un slab tactician: "Dacă unii cred că Zidane n-are multe cunoştinţe tactice - unii cred asta şi despre mine - , ar fi cu adevărat caraghios să vezi doi antrenori fără cunoştinţe tactice în finală. Ce ar spune asta despre sportul nostru?"

"În doi ani şi jumătate, eu sunt de mai mult timp la Liverpool decât e el la Real, poate câştiga a treia Ligă a Campionilor din cariera sa, trei ani la rând. Asta nu i s-a întâmplat niciodată unui antrenor. Ori a încheiat un pact cu cineva, ori e sclipitor. Din păcate pentru mine, eu cred că e sclipitor, cum a fost şi ca jucător", a spus germanul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: