image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Bild: Rusia a investit 11 mil. de euro pentru campania lui Dodon; 500 de mii - pentru „corectarea rezultatului alegerilor”

Kremlinul a investit peste 11 milioane de euro pentru a-l face pe Igor Dodon președinte al Republica Moldova, scrie Bild, care publică un document al Serviciului de Informații și Securitate din RM. Prestigioasa publicație germană afirmă că scenariul pentru Republica Moldova ar putea fi folosit la alegerile parlamentare din Germania, planificate pentru septembrie curent.

Bild a publicat documentul serviciului secret moldovenesc care analizează în detaliu campania rusă planificată pentru a influența alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. În acea perioadă, Igor Dodon tocmai pierduse în fața candidatului pro-european Maia Sandu.

doc Bilddoc Bild

Potrivit documentului, patru milioane de euro erau destinate pentru „candidații prietenoși” care trebuiau să implementeze politicile Kremlinului în Moldova după alegeri, 528.000 de euro urmau să meargă la „proiecte media” de propagandă, 393.000 de euro observatorilor electorali străini.

Totodată, 500 de mii de euro au fost alocate pentru „corectarea rezultatelor” - ultimul as din mâneca Kremlinului, dacă propriul candidat ar fi pierdut alegerile.

comentarii: