image
Sursa foto: jurnal.md

Opoziția cere ca doi deputați să fie scoși din sală; Diacov, către Popșoi: Să votăm proiecte, altfel o să vă roage Novac

Deputații testați anterior pozitiv la COVID-19, socialistul Vladimir Mizdrenco și Eugeniu Nichiforciuc de la PD, sunt prezenți astăzi la ședința în plen a Parlamentului, fapt care a provocat nemulțumirea opoziției. Aceștia au fost acuzați că nu au respectat termenul de autoizolare, fiind astfel pasibili de pedeapsa cu închisoare. De cealaltă parte, majoritatea parlamentară respinge acuzațiile.

t„Colegul Mizdrenco este în strictă recomandare cu acele prevederi făcute de comisia națională. Nu aveți categoria să afirmați că este în flagrantă încălcare”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

„Voi vreți ca acești doi deputați să plece, să nu fie majoritatea parlamentară, iar voi să vă faceți de cap. Domnul Nichiforciuc a avut testul pozitiv acum două săptămâni, apoi au fost două teste negative. Aflarea lui în Parlament este absolut legală”, a spus și liderul fracțiunii PD, Dumitru Diacov.

„Domnul Diacov a confirmat că se încalcă regulamentul și o rugăm pe doamna ministru să ne dea explicații, în condițiile în care Nichiforciuc acum două săptămâni a avut test pozitiv și nu e clar când a fost testul negativ”, a insistat deputatul PAS Mihai Popșoi.

„Nu cred că doamna ministru poate face un comentariu”, a menționat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

„Haideți să ne apucăm de ordinea de zi, altfel o să-l rugăm pe domnul Novac să vă roage el”, s-a adresat Dumitru Diacov către Mihai Popșoi, făcând aluzie la incidentul din timpul unei emisiuni TV, când socialistul Grigore Novac a sărit la bătaie la deputatul PAS.

„Ceea ce ați spus este un simbol al bădărănismului. Arina Spătaru e în autoizolare. Voi de ce nu respectați legea?”, a comentat Alexandru Slusari.

„Testele și cel pozitiv și cele negative sunt înregistrate la ANSP. Testul negativ l-am efectuat pe 27 mai. Ieri oficial am ieșit din autoizolare”, a intervenit Eugeniu Nichiforciuc.

Sergiu Litvinenco i-a avertizat pe deputații care au fost confirmați pozitiv anterior că riscă dosar penal.

„Dacă în următoarele două săptămâni cineva de la Parlament se infectează, atrage după sine pedeapsa cu închisoare de 3 ani”, a spus Litvineco.

La final, speakerul Zinaida Greceanâi a ținut să le dea un sfat halucinant deputaților. „Țineți-vă mai departe de cei care au fost infectați”, a spus Greceanâi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: