image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Moldovagaz: Consumul de gaze naturale în octombrie este recalculat

Moldovagaz anunță că consumul de gaze naturale pentru luna octombrie va fi recalculat.

Și asta după ce Direcția securitate corporativă a companiei a dezvăluit „numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie a anului curent, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie”.

„În timpul auditului s-a dovedit că unii dintre angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor, folosindu-și statutul de serviciu, în interesele financiare personale au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date și, ca urmare, în facturare, care nu au fost consumate în realitate. Ca urmare, acest fapt ar putea duce la discrepanțe pronunțate în bilanțul gazelor naturale la nivel de țară”, anunță compania.

În prezent, se recalculează consumul de gaze naturale în luna octombrie pentru a factura volumele reale.

„Ancheta de serviciu continuă, iar persoanele responsabile pentru introducerea datelor eronate vor fi pedepsite corespunzător”, precizează furnizorul.

Moldovagaz îndeamnă consumatorii să transmită datele exacte precise ale contoarelor, ceea cea poate fi făcut printr-un apel telefonic, aplicațiile Viber ChatBot și Telegram, serviciul „Cabinetul personal al consumatorului” sau la sediile companiilor de distribuție a gazelor naturale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: