image
Sursa foto: jurnal.md

În atenția telespectatorilor Jurnal TV: Cum poate fi recepționat postul nostru în multiplexul A prin semnal digital terestru

Începând cu luna august 2020, postul de televiziune Jurnal TV poate fi recepționat în multiplexul A, prin semnal digital terestru, în toată republica. Se întâmplă după ce anterior Jurnal TV a emis în acest format digital doar pe raza municipiului Chișinău.

În urma sesizărilor telespectatorilor, venim cu următoarea precizare: Pentru a putea receționa semnalul Jurnal TV, trebuie să intrați în setările receptorului (tuner) digital și să dați la căutare posturile TV, adică să le scanați repetat. Astfel, în listă va apărea și Jurnal TV și după aceasta veți putea urmări postul nostru de televiziune.

Recepționarea postului Jurnal TV pe întreg teritoriul Republicii Moldova se face prin intermediul unui receptor digital DVB-T2 sau al unui tuner digital care este încorporat în majoritatea televizoarelor de generație nouă. Trebuie doar să aveți conectată o antenă decimetrică, apoi să intrați în meniu și să repetați auto-scanarea canalelor digitale.

Dacă televizorul Dumneavoastră este mai vechi și nu dispune de tuner digital încorporat, atunci este nevoie de procurarea unui set-top-box de tip „DVB-T2”, care va face legătura între antenă și televizor. Principalele emițătoare ale semnalului digital terestru sunt amplasate în Strășeni, Mândreștii Noi, Edineț, Ungheni, Căușeni, Cahul, Cimișlia, Trifești, Ivancea, Drochia, Soroca, Bender Hâncești, Leova, Comrat și Baimaclia.

Precizăm că televiziunea digitală terestră oferă o calitate net superioară a imaginii şi sunetului față de semnalul analog de transmisiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: