image
Sursa foto: IGSU

FOTO // Familiile afectate de furtună și ploi au beneficiat de ajutor din rezerva de stat

Inspectoratul General pentru Situați de Urgență (IGSU)participă la transportarea și distribuirea materialelor de construcție repartizate prin decizia Guvernului din cadrul rezervelor materiale de stat, familiilor care au avut de suferit în urma intemperiilor. Acestea au ajuns în raioanele Soroca, Glodeni și Criuleni, care au suferit în urma ploilor și a vântului de ieri.

Materialele de construcție sub formă de țiglă metalică, plăci de fibrociment, dar și cherestea, au fost repartizate instituțiilor publice care au rămas fără acoperiș, dar și proprietarilor caselor care au avut de suferit.

IGSUIGSU

Mai multe camioane cu materiale au fost descărcate pe parcursul zilei de azi, 9 octombrie, în localitatea Boșcana, raionul Criuleni, unde zeci de case au rămas parțial descoperite. Tot aici, vântul puternic a afectat acoperișul primăriei, dar și a bisericii din sat.

IGSUIGSU

Salvatorii au repartizat 1200 foi de ardezie. De un ajutor similar din rezerva de stat urmează să beneficieze și locuitorii afectați de condițiile climaterice din satele Visoca, Rudi și Tolcănești a raionului Soroca, dar și oamenii a căror locuințe au fost afectate din orașul Glodeni și localitatea Cajba.

IGSUIGSU

La Glodeni, salvatorii vor descărca 1 242m3 de cherestea, dar și 262 foi de ardezie.

Localitățile afectate din Soroca urmează să beneficieze de 900 plăci de fibrociment, pentru ca localnicii să-și poată repara acoperișurile.

IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: