image
Sursa foto: UNDP Moldova

Desenele animate ale Moldova-Film, digitalizate cu susținerea UE; Ce alte obiective cultural-istorice au mai fost alese

În urma consultării publicului și experților în domeniu, Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, a selectat zece obiective cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului, care vor beneficia de lucrări de restaurare.

Pe malul drept al râului Nistru, obiectivele selectate sunt Moara de vânt din satul Gaidar, Proiectul de digitalizare a desenelor animate realizate de Moldova-Film, Turnul de apă din Șoldănești, Cavoul familie Macri din Dubăsarii Vechi și Muzeul din Doroțcaia

Obiectivele de pe malul stâng al râului Nistru sunt Sinagoga din satul Rașcov, Aula Colegiului de Arte din orașul Bender, Turnul vânturilor din Stroești (Stroenți), Biserica din satul Rașcov și Moara de apă din satul Beloci.

Lista finală a proiectelor care vor fi restaurate cu ajutorul Uniunii Europene reprezintă în proporție de 50% votul publicului și 50% - decizia experților.

În continuare, echipa Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, va semna memorandumurile de înțelegere cu instituțiile care gestionează obiectivele cultural-istorice.

Ulterior, vor fi elaborate schițele de proiect și vor fi inițiate lucrările de restaurare a construcțiilor, în conformitate cu regulamentele locale și internaționale privind conservarea patrimoniului cultural.

Fiecare etapă a procesului va fi comunicată, iar companiile care vor efectua lucrările de proiectare și restaurare vor fi selectate prin concurs public, în conformitate cu procedurile de achiziții ale PNUD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: