„Pe de o parte, Președinte Igor Dodon asigură populația țării că indiferent de relațiile între Rusia și Ucraina pe subiectul tranzitului, Moldova va primi și după 1 ianuarie 2020 gaz de la Federația Rusă. Și numește trei modalități de furnizare. Pe de altă parte, Guvernul Dodon ieri subit a votat pentru inițierea negocierilor cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru obținerea unui credit de urgență în vederea procurării unor cantități de gaze naturale din Ucraina sau UE”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Unde este adevărul? De unde vine aceasta urgență, dacă pănă acum era totul ok în raport cu Federația Rusă? Plus apare întrebare care ar fi condițiile acestui credit de urgență și care ar fi prețul gazului procurat iarnă”, a adăugat Slusari.

Propunerea fracțiunii Platformei DA nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Amintim că, la mijlocul lui noiembrie, președintele Igor Dodon a anunțat că S.A. ,,Moldovagaz” și SAP „Gazprom” au ajuns la o înțelegere și sunt gata să semneze, în cel mai scurt timp, prelungirea contractului actual pentru un termen de 3 ani.