image
Sursa foto: Reuters

Doi astronauţi de la NASA vor reveni astăzi pe Terra cu o capsulă SpaceX

Cei doi astronauți care au ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale folosind noua capsulă Crew Dragon, fabricată de compania privată SpaceX, urmează să revină pe Terra astăzi, dacă vremea va fi favorabilă, informează Reuters, citată de Mediafax.

Aceștia au stat în spațiu mai bine de două luni, iar voiajul lor a marcat prima misiune cu echipaj uman lansată de NASA de pe sol american după o pauză de nouă ani.

Astronauţii americani Bob Behnken şi Doug Hurley, care au ajuns pe ISS în data de 31 mai, se vor îmbarca în capsula Crew Dragon sâmbătă seară în jurul orei 21:30 GMT şi vor ameriza în una dintre cele şapte zone alese din Golful Mexic sau din Oceanul Atlantic, duminică, în jurul orei 18:48 GMT.

Totuși, uraganul Isaias, inclus în categoria 1, se apropie de coastele estice ale statului american Florida și ar putea să le dea planurile peste cap celor de la NASA și SpaceX.

Aceștia monitorizeză traiectoria uraganului, însă există posibilitatea ca inginerii de la sol să amâne revenirea celor doi astronauţi pe Terra pentru săptămâna viitoare. SpaceX, creată de antreprenorul miliardar Elon Musk, a devenit prima companie privată americană care a trimis oameni pe orbita terestră în mai 2020 odată cu lansarea capsulei Crew Dragon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: