image
Sursa foto: Getty Images

Adolescentul din spatele atacului asupra conturilor de Twitter ale celebrităţilor avea reputație de escroc

Noi detalii ies la iveală despre tânărul de 17 ani, inculpat în SUA pentru piratare pe Twitter, scrie Business Insider. Anul trecut, Graham Ivan Clark a fost subiectul unei anchete penale în care procurorii din Florida au confiscat 15.000 de dolari şi 400 de Bitcoin.

Cu toate astea, Clark a scăpat de acuzaţii, ba mai mult, autorităţile i-au returnat banii, dar şi 300 de cryptomonede, în valoare de peste 3 milioane dolari. Victima din acest caz a declarat pentru New York Times că procurorii nu l-au acuzat pe Clark la acea vreme pentru că era minor.

Clark a avut o relaţie încordată cu familia sa, prin urmare şi-a petrecut o mare parte din viaţă în mediul online devenind priceput în a convinge oamenii să-i dea bani, fotografii şi informaţii.

În trecut, tânărul şi-a creat o reputaţie de escroc în comunităţile Minecraft.

Foştii săi prieteni spun că tânărul cerea o sumă de bani în schimbul unor articole din joc, iar după ce îşi primea banii, înţelegerea pică, scrie digi24.ro.

În 2016, un jucător Minecraft spunea că tânărul s-a oferit să-i vândă o pelerină digitală pentru 50 de dolari, dar nu i-a livrat-o niciodată.

În ultimele luni, Clark a postat pe contul său de Instagram, acum şters, poze în care purta Sneackerşi şi un ceas Rolex.

Graham Ivan Clark, arestat la Tampa, Florida, este acuzat că, la mijlocul lunii iulie, a uzurpat identitatea unor personalităţi, între care fostul director executiv al Tesla, Elon Musk, Warren Buffet, Michael Bloomberg, politicienii Joe Biden şi Barack Obama, dar şi celebrităţi din showbiz precum Kanye West şi Kim Kardashian.

El ar fi postat mesaje în numele acestora cerând victimelor să trimită monede bitcoin. El ar fi strâns peste 100.000 de dolari într-o singură zi.

Cauţiunea stabilită pe numele lui Clark este de 725.000 de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: