image
Sursa foto: border.gov.md

Un act falsificat și mai multe documente originale, ridicate în cadrul unor percheziții la Cahul

O carte de identitate românească, cu semne clare de falsificare, dar și alte acte în original și copii, eliberate pe numele a diferitor persoane, au fost depistate și ridicate de polițiștii de frontieră în cadrul unor percheziții în orașul Cahul.

La sfârșitul săptămânii trecute, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din Direcția regională SUD a IGPF au efectuat percheziții la domiciliul unei tinere de 30 de ani, la oficiul unde activează aceasta, cât și în automobilul de serviciu.

Descinderile au avut loc în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii de confecționare, deținere, vânzare și folosire a documentelor oficiale false.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate mai multe documente, originale cât și copii, acte românești (buletine de identitate, permise de conducere, procuri ș.a.) ce aparțin diferitor persoane, precum și au fost ridicați diverși purtători materiali de informații pentru ca ulterior să fie examinate.

Printre documentele ridicate, polițiștii de frontieră au identificat o carte de identitate, care ar fi emisă de autoritățile române, și din primele cercetări actul prezenta indici vizibili de falsificare.

Pe faptul dat, angajații Poliției de Frontieră în continuare întreprind un șir de măsuri speciale de investigații pentru elucidarea tuturor aspectelor infracțiunii și identificarea altor persoane implicate.Tânăra este cercetată penal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: