image
Sursa foto: privesc.eu

PD invită PSRM la discuții privind coaliția parlamentară; Plahotniuc, după o lungă absență: „Nu vă las eu de capul vostru”

PD a lansat o invitație către PSRM pentru discuții privind formarea unei coaliții parlamentare. Anunțul a fost făcut, astăzi, după ședința Biroului permanent al PD.

La începutul briefingului și-a făcut apariția și oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a dispărut din spațiul public încă de la începutul lui aprilie.

„Am venit să vă văd, să vă salut, dar să mă vedeți și voi pe mine. Vine în curând o perioadă în care o să ne vedem mai des. Am auzit că sunt susținători care și fac griji pentru mine, datorită unor speculații josnice secretate niște pretinși politicieni profund frustrați”, a spus Plahotniuc.

„Sunt bine mersi, mai în formă decât oricând, iar acelor politicieni care sunt supraexcitați în grupulețe, vreau să le transmit: nu vă prea agitați, nu vă faceți planuri prea mari sau poate deloc, pentru că nu vă las eu de capul vostru, voi avea eu grija voastră. Am văzut ce puteți face și ce nu puteți face. E timpul să trecem la normalitate”, a adăugat șeful PD.

Ca de obicei, Plahotniuc a plecat fără să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a citit declarația de presă a partidului.

„Dacă vom găsi consensul necesar pe această direcție, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluții, atâta timp cât ambele părți dau dovadă de flexibilitate și de dorința de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetățenilor. În cadrul discuțiilor, vor fi abordate și propunerile anunțate deja public de Partidul Socialiștilor privind formarea unei majorități parlamentare și a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracțiunea PSRM. În același timp, urmează să fie discutate și propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, se spune în declarație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: