image
Sursa foto: alphanews.live

Misiunea FMI la Chișinău s-a încheiat; S-a discutat despre necesitatea măsurilor pentru îmbunătățirea disciplinei fiscale

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Ruben Atoyan, s-a aflat la Chișinău în perioada 13-20 septembrie.

La finele vizitei, Ruben Atoyan a făcut următoarea a declarat că „în cadrul vizitei, am discutat cu autoritățile executarea bugetului pentru anul 2018, planurile legate de bugetul pentru anul 2019 și implementarea reformelor în sectorul financiar. De asemenea, am discutat și pachetul legislativ ce prevede un șir de inițiative fiscale, amnistia de capital și amnistia fiscală, aprobate recent, inclusiv necesitatea unor măsuri pentru consolidarea guvernanței, îmbunătățirea disciplinei fiscale, asigurarea în continuare a stabilității finanțelor publice și reducerea caracterului regresiv al sistemului fiscal”.

„Am convenit cu autoritățile să menținem un dialog activ în perioada ce urmează, în contextul implementării Programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă)”, a declarat oficialul.

Precizăm că scopul vizitei a fost informarea cu privire la situația macroeconomică și discutarea politicii bugetar-fiscale, politicii monetare și altor politici relevante, în contextul programului existent susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: