image
Sursa foto: jurnal.md

Turul doi al alegerilor locale noi în cele cinci localități s-a încheiat; Care a fost prezența la vot

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, la ora 21.00, s-a încheiat procesul de votare în toate secțiile deschise în cele 5 localități unde a fost organizat turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar.

Potrivit CEC, prezența la urnele de vot în cele 5 circumscripții electorale a fost următoarea: în satul Opaci, raionul Căușeni – 947 (36,58%) alegători. În comuna Hârtop, raionul Cimișlia au votat 668 (37,32%) alegători. În orașul Cupcini, raionul Edineț au votat 2 284 (31,74%) alegători.

În  satul Bălceana, raionul Hâncești s-au prezentat la urne 542 (40,81%) de alegători.

În comuna Cneazevca, raionul Leova –  406 (43,01%) alegători.

Codul electoral prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

În cele ce urmează, birourile electorale ale secțiilor de votare vor începe numărarea voturilor și după întocmirea proceselor-verbale, CEC va prezenta rezultatele preliminare ale scrutinului de astăzi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: