image
Sursa foto: Facebook/Boris Bechet

Doliu în lumea teatrului şi a cinematografiei: Actorul Boris Bechet s-a stins din viață

Îndrăgitul actor de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață. Pe 7 februarie, emeritul artist al poporului a împlinit 68 de ani.

Vestea tristă a fost făcută publică de către consilierul prezidențial, Ala Nemerenco.

În ajunul celei de-a 29-a aniversari a Independenței Republicii Moldova, Boris Bechet spunea că trebuie să avem grijă de casa care se numește Republica Moldova.

„În casa aceasta, care se cheamă Republica Moldova, trebuie de făcut ordine, trebuie de împrospătat – de dat cu var, de măturat în curte, de avut grijă de copii, de vârstnici, de cei mai neputincioși, astfel ca să ne fie drag nouă să trăim aici”, spunea actorul într-un interviu pentru IPN.

Boris Bechet a fost născut în data de 7 februarie 1953, satul Vadu-Leca, raionul Telenești, R.S.S. Moldovenească. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi a trecut la Chișinau la Teatrul poetic (azi Teatrul „Alexei Mateevici”).

Actor de mare forță dramatică, Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămîne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”.

În prezent este unul din fondatorii studioului independent „Media SDB”. A jucat în filmele precum: Găsește potcoava fericirii, Ștefan, 1983, Miorița, Ungurean, 1987, Cursa, părintele Vladimir, 1988, Troița, Nicanor, 1991.

Boris e căsătorit cu Margareta Nazarchevici, actriță și ea la Teatrul „Alexei Mateevici”.

În anul 1991 devine artist emerit al poporului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: