image
Sursa foto: Vlad Ciobanu

Actorul Vlad Ciobanu va fi petrecut mâine pe ultimul drum

Cunoscutul actor Vlad Ciobanu, va fi petrecut mâine pe ultimul drum. Anunțul a fost făcut de fratele acestuia, scriitorul Vitalie Ciobanu.

„Pentru cei ce vor dori să-și ia rămas bun, să-l petreacă pe ultimul drum pe fratele meu, Vlad Ciobanu - mâine, miercuri, 25 noiembrie -, facem următorul anunț.

Între 11.00 și 12.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Vlad va fi depus în holul teatrului „Luceafărul” din Chișinău (str. Veronica Micle nr. 7). Serviciul religios și înhumarea vor avea loc la Cimitirul Central, Armenesc, la 12.30. Din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie, nu vom organiza un parastas - masă de pomenire”, a menționat Vitalie Ciobanu.

Cunoscutul actor basarabean, Vlad Ciobanu, s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani. Actorul suferea de leucemie acută și fusese internat în stare extrem de gravă. Ulterior acesta s-a infectat cu virusul Covid-19. Personalitate marcantă a culturii naționale, venind dintr-o familie cu bogate tradiții în domeniul culturii și artelor, artistul și dascălul Vlad Ciobanu și-a dedicat cariera promovării artelor spectacolului și a frumoasei lumi a scenei.

Actorul este cunoscut mai ales pentru inegalabila interpretare a rolului poetului Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, al maestrului Emil Loteanu. Acest rol va rămâne cu siguranță unul de referință în istoria cinematografiei naționale, fiind un reper pentru profesioniștii în domeniu dar și pentru tinerele generații.

Actorul Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. Rolurile în care a mai excelat în scenă au fost Hamlet, Macbeth, Don Juan și altele.

Citeşte mai mult despre

comentarii: