image
Sursa foto: Twitter

Alunecare de teren masivă în Norvegia: sute de oameni au fost evacuați; Poliția: Este un dezastru

Sute de persoane au fost evacuate și mai multe sunt rănite în urma unei alunecări de teren care s-a produs în localitatea norvegiană Ask. Zeci de case sunt distruse, iar accesul în zona afectată a fost interzis. Echipe de salvatori intervin la fața locului, nefiind încă informații dacă sunt persoane decedate, informează Digi24.

Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşată miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00. Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask, la vest de drumul naţional 120.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale pe rețelele de socializare, sute de persoane au fost evacuate după ce în zona în care se aflau s-au produs ample alunecări de teren.

Informațiile se schimbă în permanență și se vorbește despre mai multe persoane rănite și case distruse. În jur de 500 de persoane au fost evacuate, printre acestea fiind și rezidenții unui azil de bătrâni. Oamenii evacuați sunt cazați într-un hotel dintr-o localitate aflată în apropiere.

La fața locului intervin numeroase echipe de la armată, poliție, Crucea Roșie și voluntari. Persoanele primesc îngrijiri la fața locului și apoi sunt transportate la spitalele din regiune.

Poliţia descrie incidentul drept un dezastru, a declarat şeful Poliției Roger Pettersen, citat de nrk.no.  

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: