image
Sursa foto: casa-cu-lei.ro

Șase moduri naturale prin care poți să îmblânzești părul electrizat

Părul electrizat este o problemă mai ales în sezonul rece, când, din cauza umidității avem de-a face cu o mulțime de fire de păr rebele. Chiar dacă nu este cea mai mare problemă pe care o poți avea, cu siguranță este una neplăcută, mai ales dacă ai petrecut câteva ore încercând să îl aranjezi, pentru ca mai apoi acesta să își schimbe complet aspectul când ieși din casă.

De cele mai multe ori problema părului electrizat apare în sezonul rece, când umiditatea este ridicată. Poți folosi, pentru o schimbare rapidă, tot felul de produse de hairstyling, însă acestea nu sunt cele mai bune pentru părul tău dacă sunt utilizate des.

Așadar, află de la elle.ro ce poți face pentru a îmblânzi părul electrizat fără să apelezi la produse cu numeroase chimicale. Alege tratamentele naturale, care pot ajuta mai mult decât te-ai gândi.

1. Laptele de cocos

Uleiul de cocos este preferatul nostru când vine vorba de îngrijirea corpului, însă probabil nu te-ai gândit niciodată să folosești un alt derivat, laptele de cocos. Ei bine, acesta poate face minuni pentru părul tău. Tot ce trebuie să faci este să încălzești jumătate de cană de lapte la microunde. Atenție, laptele trebuie să fie cald, nu fierbinte. Masează-l apoi pe păr, pune apoi o cască de duș și lasă-l să acționeze peste noapte. Acesta îți va hidrata părul și va funcționa ca un tratament cu proteine. Spală părul în dimineața următoare și lasă-l să se usuce în mod natural.

2. Apă minerală

Cea mai simplă și deloc costisitoare opțiune este apa minerală. Tot ce trebuie să faci este să îți clătești părul cu apă minerală, poate fi orice tip. Atenție, nu aplica sucuri deoarece riști să ai un păr lipicios, nu doar electrizat. Fă acest lucru de fiecare dată când îți vei spăla părul și vei observa o diferență.

3. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un lucru de care ai nevoie cu siguranță în casă. De la gătitul sănătos până la măști de păr, acesta se ta salva din orice situație. Dacă te confrunți cu fire rebele, poți lua câteva linguri de ulei de măsline și le poți aplica pe lungimea părului, masându-l bine. Asigură-te că ai întregul fir de păr acoperit, pentru a se forma un fel de strat protector. Masează-l și pe scalp și apoi acoperă cu o cască de păr și lasă-l să acționeze timp de 40 de minute sau, dacă poți, chiar și peste noapte. Dimineața îl poți spăla așa cum o faci de obicei. Este indicat să faci acest tratament săptămânaș pentru a obține cele mai bune rezultate.

4. Oțet de mere

O opțiune mai neobișnuită, însă foarte apreciată din cele mai vechi timpuri este otețul de mere. Pe lângă faptul că va îmblânzi părul rebel, va oferi și un luciu sănătos. Amestecă părți egale de apă și oțet și clătește-ți părul cu această soluție. Vei observa o schimbare imediat.

5. Avocado

Avocado este perfect pentru a încerca diverse preparate pentru micul dejun, însă îl poți folosi și pentru a obține măști pentru păr. Acesta este bogat în vitamina E, care ajută la îmblânzirea firelor rebele, dând și o strălucire sănătoasă părului. Amestecă un avocado copt cu jumătate de linguriță de ulei de măsline. Pune amestecul pe părul proaspăt spălat și lasă-l să acționeze pentru 30 de minute. Clătește cu apă rece.

6. Lămâie și miere

Ai aceste două ingrediente mereu în casă, așadar trebuie să încerci și această soluție. Ia două linguri de lămâie și două linguri de miere și amestecă-le cu o cană de apă. Pune masca pe părul umed, pe toata suprafața, fără să atingi rădăcinile. Lasă amestecul să acționeze timp de 15 minute și spală-ți apoi părul în mod obișnuit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: