image
Sursa foto: facebook.com/rosian.vasiloi

Șeful Poliției de Frontieră cere MAEIE revizuirea pașapoartelor diplomatice și retragerea celor nevalabile

Noul șef la Poliția de Frontieră, Rosian Vasiloi, cere Ministerului Afacerilor Externe și Integării Europene reevaluarea statutului pașapoartelor diplomatice eliberate, cu informarea ulterioară despre existența pașapoartelor de acest tip, care au fost scoase din circulație, dar au rămas în posesia titularului atunci când aceștia și-au încheiat mandatul în funcție.

Despre aceasta noul șef a scris pe pagina de facebook, unde a mai menționat că în cadrul vizitei în punctul de trecere a frontierei de stat Leuşeni s-au constatat mai multe neajunsuri care îngreunează procesul de activitate.

„Împreună cu colegii am dicutat mai multe oportunităţi de optimizare a activităţii în acest punct de trecere, inclusiv şi noi proceduri standarde de operare în comun cu colegii noştri din Serviciul Vamal al Republicii Moldova”, a menționat Rosian Vasiloi.

Totoodată, potrivit lui, în timpul documentării au fost depistați câţiva foşti deputaţi şi demnitari care traversează frontiera de stat în baza paşapoartelor diplomatice pe coluarul destinat diplomaţilor.

„Despre acest fapt l-am informat pe Secretarul de Stat al MAI, dl George Balan şi am pregătit o scrisoare către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova”, afirmă noul șef de la Poliția de Frontieră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: