image
Sursa foto: presedinte.md

Comisia pentru reforma constituțională, convocată în prima ședință

Președintele Igor Dodon anunță că a prezidat, astăzi, prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională formată în baza Decretului semnat recent.

„Am salutat foștii președinți ai Curții Constituționale a Republicii Moldova, foștii judecători, alți juriști practicieni și specialiști în dreptul constituțional, care au intrat în componența Comisiei și le-am adresat mulțumiri pentru disponibilitatea de a participa la elaborarea propunerilor de revizuire a Legii Supreme. Am subliniat importanța unor astfel de modificări, deoarece timp de 10 ani s-au înregistrat numeroase cazuri de interpretare liberă sau extensivă a unor prevederi ale Constituției, dar și utilizarea Curții Constituționale ca instrument politic, ceea ce a provocat situații de criză”, a declarat Dodon.

Precizăm că decretul privind crearea Comisiei pentru reforma constituțională a fost semnat pe 29 iulie. Președinte al Comisiei este fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, iar vicepreședinte - ex-judecătorul la CEDO, Stanislav Pavlovschi.

În termen de 12 luni, comisia urmează să identifice lacunele sistemului constituțional și să prezinte propuneri de revizuire a Constituției.

comisie reformacomisie reforma

comisia reforma constitutionalacomisia reforma constitutionala

Noutăţile partenerilor

comentarii: