image
Sursa foto: foto simbol

Administratoarea unei companii de turism din capitală, condamnată la 8 opt ani de pușcărie pentru trafic de ființe umane

O femeie în vârstă de 33 de ani, administratoarea unei companii de turism din Chișinău, a fost condamnată la opt ani de pușcărie pentru traficarea a doi soți moldoveni în scop de exploatare prin muncă.

Deși nu avea dreptul pentru crearea condițiilor de muncă peste hotare a clienților, aceasta le-a promis la doi soți angajarea la muncă în Italia, în schimbul sumei de 4.000 euro, iar victimele au fost nevoite să pună casa lor de locuit în gaj pentru a achita suma solicitată.

Potrivit procurarturii, aceasta le-a promis soților muncă cu salariu de 650 euro lunar pentru clientă și de 750 – pentru client, iar cazarea le va fi asigurată de firmă, unde vor încheia contracte de muncă.

Munca la care urmau să fie încadrați era îngrijirea unei persoane în etate. Ajunși în Italia, însă, au fost cazați într-o încăpere fără geamuri, fără electricitate. Mai mult decât atât, pentru cele două luni lucrate la angajatorii la care au fost aduși de „compania de turism din Chișinău”, cei doi soți au fost plătiți doar parțial, mai mult simbolic.

Administratoarea a fost condamnată la închisoare, pentru un termen de opt ani, într-un penitenciar de femei.

Totodată, aceasta a fost obligată să le întoarcă victimelor suma de 4.000 euro și a primit interdicția de nepărăsire a țării, până la intrarea în vigoare a sentinței.

Noutăţile partenerilor

comentarii: