image
Sursa foto: Jurnal.md

Când vor începe negocierile dintre Moldovagaz și Gazprom privind contractele de furnizare a gazelor naturale pentru 2020

Moldovagaz și Gazprom vor iniția, în perioada următoare, negocierile privind contractele de furnizare a gazelor naturale și tranzitul acestora pentru anul 2020.

Părțile s-au înțeles asupra acestui fapt în cadrul vizitei delegației moldovenești la Moscova.

Noul președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, s-a întâlnit cu președintele Consiliului de Administrație al Gazprom, Aleksei Miller. La întrevedere a participat și ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

„La reuniune au fost discutate perspectivele cooperării în sectorul energetic. În special, s-au analizat condițiile de furnizare a gazelor naturale rusești în Republica Moldova. În acest sens, a fost abordată tema contractelor de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova și de tranzit al gazelor naturale prin teritoriul țării noastre în direcția țărilor din regiunea Balcanilor, începând cu 01 ianuarie 2020”, se spune într-un comunicat al companiei Moldovagaz.

Contractele semnate în acest sens de SAP „Gazprom” și SA „Moldovagaz” în baza cărora are loc furnizarea și tranzitul gazelor naturale expiră la 31 decembrie 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: