image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră: Al doilea deces din cauza COVID-19 în RM; Este vorba despre un medic din linia întâi

Încă un deces cauzat de noul coronavirus în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 79 de ani, care activa în calitate de medic, în cadrul Medicinei Urgente Prespitalicească.

Potrivit ministrului Sănătății Viorica Dumbrăveanu, femeia mai suferea de alte boli cronice. Aceasta a fost internată în spital pe data de 19 martie, iar la data de 24 martie a fost transferată de la Spitalul „Toma Ciorbă” la Spitalul Clinic Republican din cazua agravării stării de sănătate

„Și-a dedicat viața sistemului medical. Este eroul acestui sistem care a salvat vieți până în ultimul moment și a contribuit la îmbunătățirea sistemului medical”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a făcut un apel către cetățenii Republicii Moldova și i-a îndemnat să țină cont de toate măsurile recomandate de medici pentru a le proteja viața.

„Ascultați de sfaturile care vă sunt date de către medici. Contribuiți activ la protejarea eroilor zilei de ieri dar și de astăzi, și anume a lucrătorilor din sistemul medical”, a declarat aceasta.

Amintim că acesta este al doilea caz de deces din cauza infecției de coronavirus în Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: