image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Suspectat de circa 10 furturi pe teritoriul sectorului Botanica: Un adolescent de 16 ani a fost reținut

Un adolescent în vârstă de 16 ani, originar UTA Găgăuzia, a fost reținut, fiind suspectat în comiterea mai multor furturi din magazine și saloane de frumusețe, amplasate pe teritoriul sectorului Botanica.

Polițiștii au stabilit complicitatea suspectului în cel puțin 10 cazuri de furt pe teritoriul sectorului Botanica. Metoda de pătrundere a tânărului în magazine, saloanele de frumusețe, era prin forțarea ușii de la intrare ori a geamurilor din termopan cu ajutorul unei șurubelnițe, după care sustrăgea bunurile materile ulterior părăsea locul comiterii infracțiunii. Prin acțiunile sale acesta a cauzat un pejudiciu părților vătămate în sumă de 29 de mii de lei.

Acțiunile adolescentului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În cadrul audierilor băiatul și-a recunoscut vina, comunicând că bunurile sustrase le vindea la persoane necunoscute, iar banii pe care îi obținea îi cheltuia în scopuri personale. Este de menționat că acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Adolescentul este cercetat penal în stare de libertate, pentru furt. Conform legislației în vigoare, acesta riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea complicității lui și în alte cazuri comise pe teritoriul capitalei, cât și a altor persoane implicate în activitatea criminală.

IP Botanica

Noutăţile partenerilor

comentarii: