image
Sursa foto: mai.gov.md

Un angajat al Poliției de Frontieră, cercetat pentru corupere pasivă; A fost pornit un dosar penal // VIDEO

Un funcţionar al Inspectoratului General al Poliţiei Frontiere (IGPF) al MAI este documentat de forțele de ordine pentru corupere pasivă. Pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal.

Astfel, acțiunile acestuia s-au manifestat prin acceptarea unei remunerații ilicite, în scopul facilitării traversării punctului de control și trecerea frontierei de stat.

În consecinţă, în baza informațiilor și materialelor acumulate de către ofiterii SPIA, de comun cu Procuratura Anticoruptie, pe cazul dat, a fost iniţiată cauza penală conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 324 alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova, Corupere pasivă.

Pe data de 21 mai ofiţerii SPIA al MAI, în cooperare cu angajații Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud, au efectuat o percheziție în punctul de trecere a frontierei de stat Cahul-Oancea.

mai.gov.mdmai.gov.md

În succesiune, urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor cu referire la caz.

În corelaţie cu acest caz, SPIA menţionează că acţionează pentru asigurarea nivelului de integritate a personalului MAI. Conescvent, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde la implicare în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Noutăţile partenerilor

comentarii: