image
Sursa foto: stuff.co.nz

TSUNAMI în statele insulare din Pacificul de Sud, după erupția unui vulcan subacvatic // VIDEO

Tsunami în statele insulare din Pacificul de Sud, după erupția unui vulcan subacvatic. Sunt distrugeri provocate de valurile care au inundat numeroase orașe. Populația s-a refugiat în zonele înalte, dar există temeri că situația să va agrava în orele următoare.

La câteva ore după avertismentul autorităților, statele Tonga, Fiji și Samoa au fost lovite de tsunami. Imagini postate pe rețelele de socializare arată oameni cum fug din calea apelor, dar și cum numeroase clădiri sunt distruse. În Tonga, o biserică de lemn din capitală a fost distrusă complet, scrie Biziday.

Pentru moment, experții spun că valurile au între 1 – 1,5 metri înălțime, dar se așteaptă ca acestea să fie și mai mari în orele următoare, inclusiv în capitala statului Tonga. Martorii spun că în Fiji, aflat la 800 km depărtare, erupția s-a auzit precum “o furtună puternică cu tunete”.

Populația s-a refugiat în zonele mai înalte. Pentru moment nu sunt detalii despre eventuale victime.

Erupția vulcanului a început vineri, iar sâmbătă a fost urmată de o explozie de amploare. În postările de pe rețelele de socializare se poate observa un uriaș nor de cenușă care s-a ridicat 20 de kilometri deasupra locului erupției.

Noutăţile partenerilor

comentarii: