image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Ultima oră: ANI cere CONFISCAREA averii nedeclarate a lui Dumitru Diacov // DOC

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința deputatului PD Dumitru Diacov, urmând să ceară în instanță confiscarea averii nedeclarate de către deputat.

Decizia ANI vine în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014-2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului.

„În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. Deși deputatul a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta și-a justificat doar o parte din averea deținută”, potrivit ANI.

În urma celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, Dumitru Diacov riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

Vedeți mai jos actul de constatare emis de ANI:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: