image
Sursa foto: wiwibloggs.com

Ucraina a confirmat participarea la Eurovision 2022

Organizatorii concursului muzical Eurovision au confirmat luni că Ucraina va participa la ediţia din 2022, programată să aibă loc între 10 şi 14 mai la Torino, în Italia, informează Agerpres.

Producătoarea executivă a Eurovision, Simona Martorelli, a declarat că delegaţia ucraineană şi-a confirmat participarea şi a trimis la timp toate documentele necesare.

„Este un lucru admirabil, având în vedere situaţia", a subliniat Martorelli.

Ucraina va fi reprezentată la Eurovision de Orchestra Kalush, cu piesa "Stefania". Adresat unei mame, cântecul include muzică tradiţională ucraineană, iar în versurile sale se regăseşte fraza: "Voi găsi întotdeauna drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse".

Artiştii vor încerca să înregistreze un videoclip, pe care toţi participanţii trebuie să îl trimită organizatorilor în cazul în care nu pot cânta fizic la acest eveniment extrem de popular, urmărit de zeci de milioane de telespectatori din întreaga lume, a precizat Martorelli.

„Din fericire, ei vor putea face acest lucru", a adăugat ea.

Pe 25 februarie, la o zi după ce forţele ruseşti au invadat Ucraina, organizatorul concursului, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), a anunţat că Rusia va fi exclusă de la ediţia din acest an.

Potrivit organizatorilor, concursul din acest an se va axa pe tema păcii.

comentarii: