Potrivit autorităților municipale, serviciile de deszăpezire acționează pentru prevenirea formării poleiului pe străzi, la stațiile de așteptare, în curțile de blocuri, parcuri și scuaruri.

Regia „Exdrupo” anunță că a intervenit de la 03:00, cu 18 autospeciale, fiind împrăștiați 170 de metri cubi de material antiderapant pe arterele capitalei și pe căile de acces spre suburbii. Drumarii acționează în continuare pe străzile unde circulă transportul public, cu 23 de utilaje.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală și amenajare intervine cu 13 utilaje specializate, prioritar, pe trotuare, iar 380 de muncitori sunt antrenați la curățarea și presărarea materialului antiderapant în staţiile de așteptare a transportului public.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții meteo nefavorabile, iar agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

De asemenea, automobiliștii sunt rugați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

transporttransport
transporttransport
transporttransport