image
Sursa foto: lecourrieraustralien.com

UE, critici dure pentru giganţii IT: Google, Facebook şi Twitter nu reuşesc să combată fenomenul ştirilor false

Companiile Google, Facebook şi Twitter nu iau suficiente măsuri pentru combaterea eficientă a fenomenului ştirilor false, care afectează campaniile pentru alegerile europarlamentare, a transmis vineri Comisia Europeană, relatează Mediafax.

Giganţii tehnologici şi-au asumat în luna octombrie datoria de a combate pe cont propriu răspândirea ştirilor false, pentru a evita impunerea de reglementări. Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai, în toate cele 28 de ţări din Uniunea Europeană.

„Trebuie luate mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea integrităţii serviciilor, inclusiv cele publicitare”, se menţionează într-un comunicat emis de Comisia Europeană.

Ingerinţele externe în cadrul campaniilor electorale din Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Polonia, Portugalia şi Ucraina, în următoarele luni, reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Comisia Europeană şi pentru Guvernele ţărilor europene.

Facebook, Google şi Twitter nu au luat suficiente măsuri pentru combaterea fenomenului, consideră Comisia Europeană.

„Datele oferite nu întrunesc nivelul de detaliere necesar pentru o evaluare independentă şi corectă a modului în care platformele au contribuit la reducerea diseminării informaţiilor false în Uniunea Europeană”, se menţionează în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: