image
Sursa foto: mediafax.ro

Theresa May analizează posibilitatea amânării în scurt timp a ieşirii Marii Britanii din UE

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va propune amânarea în scurt timp a ieşirii ţării din Uniunea Europeană în cazul în care Camera Comunelor nu va opta pentru aprobarea Acordului sau pentru producerea Brexit fără acord.

Theresa May a declarat astăzi în Camera Comunelor că a înregistrat "progrese bune" în discuţiile cu liderii UE din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, scrie mediafax.ro.

"Ştiu că unii membri ai Camerei Comunelor sunt preocupaţi că timpul se scurge, că există o stare de incertitudine pentru companii", a afirmat Theresa May, potrivit Sky News.

Premierul a precizat că va propune un nou vot parlamentar pe tema Acordului Brexit până pe 12 martie. Dacă textul va fi respins din nou, pe 13 martie va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord.

Dacă deputaţii nu acceptă nici această opţiune, Theresa May va propune pe 14 martie prelungirea "limitată, pentru scurt timp, a negocierilor" cu Bruxellesul efectuate în virtutea Articolului 50 al Tratatului european.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: