Apărarea lui Gheorghe Petic nu a putut veni, din anumite motive la ședințele programate, dar a precizat că ofițerul în rezervă va ajunge la Autoritatea Națională de Integritate pentru a obține certificatul necesar.

Joi, înainte de a fi dus în sala de judecată, Gheorghe Petic a anunțat prezența despre o atitudine necorespunzătoare față de el.

Presa a fost anunțată că procesul va fi cu ușile închise. La scurt timp, judecătorul Veaceslav Caragea a întrerupt ședința de judecată în cazul ofițerului în rezervă Gheorghe Petic, pe motiv că avocații acestuia, Angela Istrate și Adrian Cojocaru, au întârziat la proces.

Deoarece ședința a fost întreruptă, Petic a fost scos din sala de judecată.

La ședința, care nu a mai avut loc, au venit rudele lui Petic, care la fel nu au fost lăsate să intre. Susținătorii fostului polițist de frontieră califică situația creată drept intimidare.

Gheorghe Petic a fost reținut pe 12 octombrie trecut, în orașul Ungheni, fiind învinuit de viol. Presupusa victimă nu discută cu presa.

Petic este convins că dosarul este făcut la comandă, pentru că anterior a dezvăluit schema unei contrabande cu țigări, în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră de pe ambele maluri ale Prutului.