image
Sursa foto: Getty Images

Condițiile impuse de Neymar pentru a semna un nou contract cu PSG

Contractul lui Neymar (28 de ani) cu PSG expiră în 2022. Starul brazilian și-a făcut cunoscută dorința de a rămâne în capitala Franței, dar se anunță negocieri dure pentru prelungirea acordului dintre fotbalist și clubul parizian.

În ciuda neînțelegerilor din trecut dintre Neymar și conducerea campioanei Franței și a zvonurilor privind revenirea sa la Barcelona, brazilianul a făcut primul pas pentru prelungirea înțelegerii cu PSG. Atacantul de 28 de ani i-a transmis lui Leonardo, directorul sportiv al clubului, că își dorește să continue pe Parc des Princes, dar nu în orice împrejurare.

Visul lui Neymar este de a cuceri trofeul UEFA Champions League cu PSG, iar în acest sens, brazilianul le-ar fi cerut șeicilor întăriri. Mai mult, starul sud-american ar dori doar jucători care se potrivesc stilului său de joc și ar fi făcut deja o listă de transferuri, susține AS. În plus, Neymar nu vrea să renunțe la salariul său imens și solicită cel puțin 30 de milioane de euro anual, atât cât încasează în prezent.

PSG, prin vocea lui Leonardo, a recunoscut în mai multe rânduri că vrea să-i prelungească acordul lui Neymar, dar până în acest moment nu i-a făcut nicio propunere brazilianului.

În august 2017, Neymar a fost transferat de la Barcelona la PSG pentru 222 de milioane de euro, cea mai mare sumă plătită pentru un fotbalist în istorie. Starul brazilian fusese adus de gruparea catalană de la Santos, în 2013, pentru o sumă care a ajuns la 88,2 milioane de euro, cu tot cu bonusuri. La PSG, Neymar a înscris 72 de goluri şi a oferit 45 de pase decisive, în 91 de meciuri.

Autorul unui hat-trick în meciul cu Peru, din luna octombrie, Neymar a ajuns la 64 de goluri pentru naţionala de fotbal a Braziliei şi a devenit astfel al doilea marcator din istoria Selecao. La 28 de ani, Neymar are toate şansele să îl depăşească pe "Regele" Pele, golgheterul all-time al naţionalei Braziliei, cu 77 de goluri în 92 de partide.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: