image
Sursa foto: Getty Images

Topul salariilor de la Barcelona. Cine rămâne cel mai bine plătit jucător, după plecarea lui Messi

Barcelona nu a reușit să îl păstreze pe Leo Messi, care nu a putut semna un nou contract cu gruparea catalană, din ”cauze economice”, așa cum a anunțat clubul.

Chiar dacă cele două părți s-au înțeles și Messi și-a dat acordul pentru o reducere a salariului, contractul nu a putut fi înregistrat. Astfel, după plecarea argentinianului, Antoine Griezmann va rămâne cel mai bine plătit jucător din lotul Barcelonei, potrivit as.com.

Publicația mai sus menționată a publicat o listă cu salariile pe care le încasează starurile lui Ronald Koeman. De menționat este că lipsesc Miralem Pjanic și Samuel Umtiti, care nu vor continua pe Camp Nou.

Lista salariilor brute de la Barcelona:

Griezmann - 21 de milioane de euro

Depay - 18 milioane de euro

De Jong - 16 milioane de euro

Coutinho - 15 milioane de euro

Dembele - 15 milioane de euro (dacă își va prelungi contractul)

Busquets - 14 milioane de euro

Jordi Alba - 12 milioane de euro

Ter Stegen - 9 milioane de euro

Eric Garcia - 6 milioane de euro

Aguero - 6 milioane de euro

Sergi Roberto - 6 milioane de euro

Lenglet - 5 milioane de euro

Braithwaite - 5 milioane de euro

Neto - 5 milioane de euro

Dest - 5 milioane de euro

Riqui Puig - 4 milioane de euro

Pedri - 4 milioane de euro

Ansu Fati - 4 milioane de euro

După ce a câștigat Copa America cu Argentina, Lionel Messi era așteptat să semneze noul contract cu Barcelona, care urma să se întindă pe 5 ani, conform unor surse din Spania. Asta cu toate că jucătorul are deja 34 de ani.

De altfel, este surprinzător că atacantul nu a mai semnat, având în vedere că el fusese de acord să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, cifrat la 76 de milioane de euro pe an.

Acum, presa spaniolă susține că pentru catalani va fi "o joacă de copil" să reducă masa salarială impusă de La Liga. Responsabilul din club cu așa ceva este Ferran Reverter. Un eventual nou contract al lui Messi ar fi îngreunat și mai mult situația financiară a clubului, care trebuie să "taie" de oriunde poate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: