image
Sursa foto: facebook.com/mfa.gov.md

Ucraina a exclus Republica Moldova de pe lista țărilor cu risc sporit: Măsurile impuse călătorilor

Ucraina a actulizat astăzi lista țărilor din categoria „zonă roșie” cu risc epidemiologic sporit de infectare, și a exclus Republica Moldova din aceasta. Astfel, moldovenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test negativ la Covid-19 la intrarea în Ucraina.

Decizia a fost luată de autoritățile din sănătătate din țara vecină. Atât încât Republica Moldova a trecut pe lista statelor din categoria verde, cetățenii noștri vor fi exceptați și de carantina de 14 zile la intrarea pe teritoriul Ucrainei.

Totuși, la intrarea în țară, obligatoriu trebuie să prezinte polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19.

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile sa au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina, vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR) efectuat nu mai târziu de 48 ore de la data traversării hotarului.

moz.gov.uamoz.gov.ua

Noutăţile partenerilor

comentarii: