image
Sursa foto: captură video

Ion Sturza, despre „culiocul”cu bani de la Plahotniuc: „Asistăm la un război; Ar urma o suspendare iminentă”

Fostul premier Ion Sturza a comentat astăzi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, imaginile făcute publice de deputatul Iurie Reniță, în care se vede cum Vladimir Plahotniuc îi întinde lui Igor Dodon o sacoșă, în care se presupune că s-ar fi aflat bani.

Potrivit acestuia, prin aceste imagini Vladimir Plahotniuc încearcă să-l șantajeze pe Igor Dodon, dar nu mai există loc de mirare referitor la faptul că clasa politică din Republica Moldova poate fi cumpărată cu bani grei, deoarece acest lucru se întâmpla încă de la începul anilor 90, doar că acum sumele au crescut.

Ion Sturza spune că dacă Republica Moldova ar fi un stat de drept și democratic, așa cum se încearcă a crede că este, în urma publicării acestor imagini ar urma dosare penale. „Ar urma o suspendare iminentă, o investigare a organelor de anchetă, un proces juridic”, a spus ex-premierul Ion Stuza.

Potrivit lui Sturza, nu trebuie să fim surprinși de faptul că clasa politică din țara noastră poate fi cumpărată cu sume de bani, deoarece acest lucru se întâmplă încă din anii 90.

„Asta se întâmplă încă de la începutul anilor 90, dar acum au crescut sumele. Sumele au ajuns acum la 900.000 de euro. Acești bani sunt repartizați la funcționari de partid, dar și la unele instituții de presă”, a adăugat Sturza.

Fiind întrebat de moderatorul emisiunii dacă prin publicarea acestor imagini Vladimir Plahotniuc încearcă să-l șantajeze pe Igor Dodon, Ion Stuza a răspuns: „Bineînțeles! Plahotniuc încearcă să facă acest lucru. Așa se întâmpla și atunci când el conducea țara din umbră, influența procesele de judecată. (...) Evident că nu se va limita la acest filmuleț Plahotniuc. El are suficienți bani. El o să scoată ultimul centrimetru din pielea lui Dodon. (...)Noi participăm acum la un război împotriva la toți. Nimeni nu vor ieși învingători, scopul este o distabilizare profundă a situației din RM, nu numai politică, dar și economică. Unii vor să scape de ceea ce au făcut împotriva poporului. Nu mă refer doar la clanul Plahotniuc și Șor. În clișeul pe care ei îl cunosc și-l știu, presupune că vor putea să le spele păcatele cu acești bani”.

Cei vizați nu au venit deocamdată cu o reacție.

Amintim că la scurt timp după publicarea imaginilor procuratura Generală a informat printr-un comunicat de presă că nu se poate autosesiza pe margineaz acestui fapt, întrucât „Iurie Reniță nu a adresat vreun denunț, iar doar în baza imaginilor prezentate de către acesta, Procuratura nu poate legal să se autosesizeze pentru că nu cunoaște cât de veridice sunt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.”

Emisiunea poate fi urmărită live aici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: