image
Sursa foto: Facebook/Alexandru Marcinschi

„Regimul dictatorial din RM a condus populația la exasperare și sărăcie ”; Solicitarea Diasporei către autoritățile italiene

O anchetă internațională privind jaful bancar, spălările de bani, dar și uzurparea puterii din Republica Moldova. Sunt câteva dintre solicitările concetățenilor noștri stabiliți în Italia, adresate autorităților italiene.

„Dictatura care a uzurpat puterea încalcă drepturile omului în fiecare zi și folosește persecuția judiciară pentru intimidarea adversarilor indiferent de culoarea politică. Acest regim a condus populația la exasperare și sărăcie, provocând un exod masiv al cetățenilor săi”, a declarat președintele Asociației Baștina din Padova, Alexandru Marcinschi.

El a prezentat solicitările Diasporei moldovenești la tradiționala „Sărbătoare a Popoarelor”, organizată de primăria orașului.

Totodată, moldovenii din Italia au cerut și sancțiuni internaționale pentru persoanele care vor fi trase la răspundere de organele competente italiene, cu înghețarea conturilor bancare și interzicerea intrării pe teritoriul italian.

„În toți anii am prezentat țara noastră cu bucurie și mândrie, dar astăzi suntem profund îngrijorați de situația actuală, deoarece țara noastră este ținută ostatică unui grup de oligarhi condus de Vladimir Plahotniuc, care are un monopol al puterii de stat: Parlament, Guvern, Curtea Constituțională și sistemul judecătoresc. Aceste instituții de stat sunt obligate prin lege să reprezinte interesele cetățenilor, dar în realitate fac front comun împotriva propriului popor pentru a se menține la putere. Prin nevalidarea alegerilor din Chișinău, recunoscute observatorii internaționali, se urmărește să fim privați de ultima șansă de a schimba situația prin votul direct al cetățenilor asupra acestui stat”, a declarat Alexandru Marcinschi.

Aceste acțiuni ilegale au provocat numeroase proteste în țară și în străinătate, inclusiv în Padova, și au fost condamnate de comunitatea internațională, de Uniunea Europeană și de Departamentul de Stat al SUA, a continuat președintele Asociației Baștina din Padova.

„Dictatura care a uzurpat puterea încalcă drepturile omului în fiecare zi și folosește persecuția judiciară pentru intimidarea adversarilor indiferent de culoarea politică. Acest regim a condus populația la exasperare și sărăcie, provocând un exod masiv al cetățenilor săi. În fiecare zi, 100 de moldoveni își părăsesc țara de multe ori cerând azil politic în străinătate. Acest lucru face ca țara noastră să fie o sursă de politică economică și demografică instabilă și o amenințare la adresa securității hotarului estic al Uniunii Europene”, a mai spus Alexandru Marcinschi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: