image
Sursa foto: facebook

Constantin Sucitu, ex-director al gimnaziului cu predare în limba română din Corjova, a pierdut lupta cu Covid

Constantin Sucitu, director al gimnaziului cu predare în limba română din satul Corjova, raionul Dubăsari, a pierdut lupta cu Covid în această dimineață. Despre aceasta a anunțat fostul primar de Corjova, Valeriu Mițul.

Constantin Sucitu, profesor și ex-director al gimnaziului din satul Corjova, Dubăsari, a muncit timp de șase decenii în calitate de profesor, iar 1995 a pus bazele gimnaziului cu predare în limba română din satul Corjova, Dubăsari, pe care l-a administrat până în anul 2018, timp de 23 de ani.

„În aceasta dimineata, a pierdut lupta cu Covid directorul gimnaziului Corjova, r-ul Dubasari - domnul Constantin Sucitu, un adevărat patriot al neamului, care pe parcursul vieții și activității sale didactice a educat zeci de generații de elevi din stânga Nistrului în spiritul patriotismului și a dragostei de țară. Nu o data a demonstrat verticalitate si curaj, fiind intimidat de autoritățile separatiste” a menționat fostul primar pe pagina sa de facebook.

Constantin Sucitu a fost un apărător al limbii române și a luptat ca gimnaziul din satul Corjova să fie printre primele care au trecut la predarea în limba română în grafie latină. A deținut mandate de consilier local și consilier raional, iar ca rezultat al muncii și activismului sau civic, a fost menționat cu Ordinul “Credință Patriei” de către Președintele Republicii Moldova, și cu Ordinul “Meritul pentru Invatamant” în grad de “Ofițer” de către Președintele României.

Citeşte mai mult despre

comentarii: