Conform celor de la Sport.es, PSG i-a pregătit lui Rakitic un contract pe patru ani, care ar putea însemna pentru mijlocaşul croat, ajuns la 31 de ani, ultimul mare contract în fotbalul european. Acesta ar fi tentat să plece în urma faptului că, odată cu venirea lui Frenkie de Jong pe Camp Nou, şi-a pierdut locul de titular în echipa lui Ernesto Valverde.

Lucrurile stau puţin diferit pentru Dembele, care nu va fi transferat permanent, ca Rakitic. Francezul ar fi inclus în operaţiune sub formă de împrumut, pentru un sezon. Totuşi, PSG l-a asigurat că va fi om de bază în "tripleta" ofensivă de pe Parc des Princes, unde va juca alături de Kylian Mbappe şi Edinson Cavani.

Cu doar câteva zile înainte de perioada de transferuri, cei doi jucători "blaugrana" trebuie să se hotărască rapid. Aceştia sunt cheia revenirii lui Neymar la Barcelona, care şi-a dat deja de mult acordul să revină pe Camp Nou.

Marți a avut loc o reuniune între oficialii Barcelonei, cei ai lui PSG și reprezentanții lui Neymar, iar oferta pusă pe masă de catalani pentru transferul brazilianului a fost de 170 de milioane de euro, plătibili în două rate egale, una până la finalul acestui an și alta în 2020.

Între timp, miercuri, spaniolii au venit cu o nouă propunere și mai atractivă. Potrivit publicației spaniole Sport, noua ofertă este de 125 de milioane de euro plătibili pe loc și Ivan Rakitic plus Ousmane Dembele.

Mijlocașul croat ar urma să fie cedat definitiv, în timp ce Dembele ar fi împrumutat un sezon. Introducerea lui Rakitic în afacere se vrea decisivă în deblocarea negocierilor, mai ales că nu mai este mult timp până la terminarea perioadei de transferuri.