image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Complexul „Eternitate”, cârpit din nou, după ce anul trecut s-au investit în el 2,3 milioane de lei

După ce anul trecut au fost cheltuite 2,3 milioane de lei pe reparația capitală a Complexului Memorial „Eternitate”, monumentul este astăzi din nou cârpit și vopsit de muncitori. Aceștia ne-au spus că este nevoie din nou de reparație capitală, mai costisitoare decât cea de anul trecut, deoarece problema nu este la suprafața monumentului ci în interior.

Un bărbat, care a refuzat să se prezinte în fața camerei, spunând doar că îl cheamă Constantin și că răspunde de lucrări, ne-a spus că monumentul are nevoie de o reparație consistență. Cea de anul trecut, făcută în plină pandemie la solicitarea lui Igor Dodon, pe atunci președinte, a fost făcută necalitativ.

Același lucru ni l-a confirmat și responsabilul de Complexul Memorial, Victor Petrov. Acesta a a adăugat că, pentru o astfel de restaurare a monumentului, ar trebui mai mult de două milioane de lei.

Șeful Complexului Memorial ne-a asigurat că pentru reparația efectuată acum nu sunt cheltuiți bani publici. Compania care a făcut restaurarea anul trecut acoperă toate cheltuielile. Am sunat la compania respectivă pentru a întreba de ce nu s-a făcut o evaluare a Complexului înainte de reparație. Responsabilii de acolo ne-au spus că vor reveni ulterior cu un răspuns. Oamenii care locuiesc în regiune se declară indignați că reparația de anul trecut, care ne-a costat peste două milioane de lei, nu a rezistat nici măcar un an. Alții vor doar ca monumentul să fie îngrijit și pentru ei nu contează câți bani cheltuim pentru asta.

În anul 2006, când șef de stat era Vladimir Voronin, tot pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate” s-au cheltuit peste 34 de milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: