image
Sursa foto: weheart.moscow

Şeful spionajului militar ucrainean: Elita rusă aşteaptă „momentul potrivit” pentru schimbarea puterii la Kremlin

Elita politică şi economică din Rusia aşteaptă „momentul potrivit” în vederea schimbării conducerii la Kremlin, un act posibil după două scenarii, spune şeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov.

Afectată de sancţiuni, elita politică şi economică din Rusia aşteaptă „momentul potrivit”, dar fără să creeze stări de protest, pentru căderea regimului Putin, susţine Budanov într-un interviu acordat pentru RBC-Ucraina, preluat de Adevărul.ro.

În opinia şefului spionajului militar ucrainean, există două scenarii posibile în cazul schimbării conducerii la Kremlin: deputinizarea sau destrămarea Rusiei în mai multe state.

„Există doar două opţiuni pentru cum se va termina totul. În primul rând, succesorul lui Putin opreşte principalele acţiuni, nu doar în Ucraina, ci şi în multe părţi ale lumii”, a declarat Budanov, evocând o deputinizare, aşa cum a avut loc şi destalinizarea.

„O altă opţiune este pur şi simplu destrămarea Rusiei în mai multe părţi”, notează a subliniat el.

Întrebat de jurnalist dacă deţine informaţii despre un eventual succesor al lui Putin, Budanov a răspuns că „acest proces tocmai este în curs”, dar a refuzat să prezinte alte detalii.

Totodată, Budanov nu a comentat nici declaraţiile despre „moartea lui Putin”.

„Putin mai trăieşte? Este o întrebare retorică... Mă abţin să comentez”, a spus oficialul ucrainean.

Noutăţile partenerilor

comentarii: