image
Sursa foto: Privesc.eu

SOLUȚIA urgentă propusă de Andrei Năstase pentru reducerea traficului infernal din Chișinău

Prelungirea străzii Albișoara până la strada Mesager ar fi una dintre soluțiile imediate care va duce la fluidizarea traficului în municipiul Chișinău.

Candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase, afirmă că proiectul pentru care vor fi necesare 200 de milioane de lei urmează să fie implementat de urgență, iar banii vor fi identificați din gestionarea corectă a patrimoniului municipal, după accederea sa la primărie.

„Această soluție propusă încă în 2007 nici până astăzi nu este implementată. Nu necesită sume exorbitante. Vă spun cu responsabilitate că am identificate resursele necesare pentru întreg volumul de lucrări, dar e nevoie de acționat mult rapid. Dacă pentru construcția acestui tronson de 3,4 km de drum a fost nevoie de 10 ani, când ar fi realizat fostele și prezenta administrație a Chișinăului atât de necesare inele circulare pentru noua centură a capitalei? Câți zeci de ani ar trebui să mai treacă? Suntem pregătiți pentru a demara imediat reformele la primărie”, a declarat Andrei Năstase.

„Traficul din Chișinău ne ia o groază din timpul nostru prețios când încercăm să ajungem dintr-un punct în altul. Aceste probleme și-ar fi găsit rezolvare prin implementarea programului urbanistic general încă din 2007. O soluție rapidă ar fi prelungirea străzii Albișoara până la strada Mesager”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, susținută împreună cu echipa sa.

Astfel, prin construcția acestei porțiuni de drum și reabilitarea celor 3,5 kilometri, locuitorii capitalei vor avea mai multe beneficii.

„Soluționăm traficul infernal de la intersecția Ștefan cel Mare și Creangă, în zona sensului giratoriu. Vom reduce fluxul de automobile de pe străzile Mihai Viteazu și Calea Ieșilor. Această conexiune va permite transportului auto, care pleacă spre mai multe raioane, să ocolească centrul orașului, cu ieșire prin Calea Ieșilor. Mai apoi sigur că este nevoie de extinderea străzii Mesager până la șoseaua Balcani”, a adăugat candidatul forțelor proeuropene.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a vorbit despre modul exact în care noua administrație de la Primăria Chișinău va face rost de acești bani.

„Pentru 2018 avem nevoie doar de o parte din acești bani. Sursa de finanțare ar fi gestionarea mult mai corectă a patrimoniului municipal. Vom închide robinetul împrăștierii bunurilor municipale la prețuri de nimic. Cunoaștem despre schemele obscure de înstrăinare a bunurilor municipale, de transmiterea în arendă ilicită a terenurilor care aparțin tuturor locuitorilor municipiului. Imediat ce venim în birou la primărie vom duce o luptă intransigentă cu mafia mobiliară”, a menționat Alexandru Slusari.

Soluție Platforma DASoluție Platforma DA

Noutăţile partenerilor

comentarii: