image
Sursa foto: Profimedia

Italia - Argentina 0-3. Sud-americanii au strălucit, cu Lionel Messi într-o formă de zile mari

Argentina s-a impus împotriva Italiei, scor 3-0 (2-0), miercuri, pe Wembley, în ”Finalissima”, ediția 2022, care pune față-n față campioanele din Europa și America de Sud.

Golurile sud-americanilor au fost semnate de Lautaro Martinez (min. 28), Angel Di Maria (min. 45+1) și Paulo Dybala (90+4).

Chiar dacă meciul a pornit într-o oarecare dominare a italienilor, foarte periculoși pe jocul de contraatac, Argentina a strâns rândurile, a închis spațiile, a practicat o posesie mai bună și pus stăpânire totală pe joc.

Finalul de repriză i-a găsit cu un avans de două goluri pe tabelă, însă diferența a fost făcută, de fiecare dată, de super-clasa individuală a jucătorilor lui Lionel Scaloni. La primul gol, Messi scapă de Di Lorenzo într-o zonă cheie și îi pasează decisiv lui Martinez, iar la cel de-al doliea, Martinez vede o pasă genială către Di Maria, iar fostul jucător al lui PSG are și el o execuție de efect - o scăriță pe lângă fostul său coleg de la Paris, Gianluigi Donnarumma.

În actul secund, scorul putea fi mult mai mare în favoarea Argentinei. Rând pe rând, Di Maria, Lionel Messi și Lo Celso au ratat ocazii uriașe.

Lionel Messi a fost omul care a arătat o poftă de joc cum rar am văzut în ultimul an. A adus aminte de perioada sa de glorie, în care nu avea adversar pe terenurile de joc. A recuperat, a pasat, a driblat, a șutat. Singurul lucru care i-a lipsit a fost golul

Ultimul gol a fost marcat de Paulo Dybala, și el liber de contract în acest moment, care intrase de doar două minute. A primit o păsă simplă de la Messi și l-a învins pe Donnarumma cu un șut la colțul lung.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: