image
Sursa foto: captură video

Momentul în care militarii din RM mărșăluiesc la Moscova în plină pandemie; Dodon: „Sunt clipe de mândrie” // VIDEO

Cei 75 de militari din Garda de Onoare a Republicii Moldova au participat astăzi la parada militară din Piața Roșie de la Moscova. Evenimentul s-a desfășurat în plină pandemie de Covid-19, fără să se țină cont de nicio regulă. Fără măști și mănuși, iar de păstrarea distanței sociale nici vorbă.

Momentul în care militarii moldoveni mărșăluiesc la Moscova a fost surprins chiar de către președintele Igor Dodon, aflat în tribune.

„În aceste clipe, pe Piața Roșie au mărșăluit 75 de bravi ostași ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Republicii Moldova! Ei au prezentat cu demnitate țara noastră alături de militarii din alte țări. Bravo! Sunt clipe de o mândrie deosebită pentru Moldova, pentru întregul popor, pentru toți concetățenii, oriunde s-ar afla ei!”, a comentat Dodon.

Amintim că decizia sa de a trimite 75 de soldați din RM la parada militară din Federația Rusă, stat care a ocupat o parte din teritoriul RM, dar și pozele în care aceștia sunt băgați „ca șprotele într-o cutie” în avionul rus, pe timp de pandemie, au fost criticate dur de unii politicieni din opoziție și reprezentanți ai societății civile.

В эти минуты по Красной площади прошли 75 богатырей Роты почетного караула Национальной армии Республики Молдова! Они достойно представили нашу страну рядом с военными других стран. Молодцы! Это минуты особой гордости за Молдову, за весь наш народ, за всех соотечественников, в какой бы стране они ни находились! *** În aceste clipe, pe Piața Roșie au mărșăluit 75 de bravi ostași ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Republicii Moldova! Ei au prezentat cu demnitate țara noastră alături de militarii din alte țări. Bravo! Sînt clipe de o mândrie deosebită pentru Moldova, pentru întregul popor, pentru toți concetățenii, oriunde s-ar afla ei! Publicată de Igor Dodon pe Miercuri, 24 iunie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: