image
Sursa foto: PA//captură video

Judecătorul Alexandru Gheorghieș împreună cu un complice, reținuți: Ce au ridicat oamenii legii în urma perchezițiilor

Procuratura Anticorupție vine cu detalii despre perchezițiile la judecătorul Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș. Potrivit instituției, ieri au fost efectuate în total șapte percheziții în cadrul cauzei penale în care este vizat judecătorul. Magistratul și încă o persoană bănuită în cadrul cauzei penale au fost reținute și plasate în izolator pe un termen de 72 de ore.

În urma acțiunilor de urmărire penală, magistratul și încă două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, urmând să fie puși sub învinuire în săvârșirea infracțiunii încriminate.

Procuratura Anticorupție precizează că complicii au depus declarații și cooperează cu procurorii, indicând asupra faptelor imputate magistratului de îmbogățire ilicită.

„Perchezițiile au fost efectuate la mai multe locații printre care la biroul de serviciu, domiciliul și la automobilul care se află în folosința magistratului. În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne”, informează Procuratura.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înregistrări video din cadrul mai multor instituții, documente în original, contracte, recipise, care au importanță pentru cauza penală, precizează procurorii.

Magistratul Alexandru Gheorghieș este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SIS au constatat existența bănuielii rezonabile că, începând cu anul 2014 și până în prezent, magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător. Aceste bunuri includ: trei automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: