image
Sursa foto: Privesc.eu

Blocul ACUM: PD încearcă, prin folosirea resurselor administrative, să intimideze concurenții și să descurajeze alegătorii

Reprezentanții PD utilizează abuziv resursele administrative pentru a-și intimida contracandidații din cursa electorală. Acuzația vine din partea blocului Platforma DA și PAS care a prezentat astăzi câteva cazuri.

În opinia membrilor blocului ACUM, cazul asistentei sociale de la Sireți, Strășeni, este unul care dovedește practicile ilegale admise de partidul de la guvernare.

„Modul în care această femeie a fost demisă și încercarea de a drege busuiocul ulterior denotă faptul că comportamentul liderilor PD de la centru este foarte vizibil replicat de exponenții PD la nivelul APL de nivelul unul sau doi. PD nu are nevoie de oameni care pun întrebări incomode, are nevoie de oameni care ascultă și execută. Am discutat cu doamna respectivă. Am încercat să o ajutăm cu consultații juridice pentru a o păzi de eventuale repercusiuni”, a comentat Igor Grosu, candidat ACUM în circumscripția Strășeni.

La Negrești, Strășeni, reprezentanții blocului ACUM nu au putut să organizeze o întâlnire cu oamenii în casa de cultură. Și asta după ce secretarul Primăriei a refuzat să le înregistreze cererea. Până la urmă, întâlnirea a avut loc afară, iar primărița PD din localitate neagă că opoziția a venit cu vreo cerere, spune Igor Grosu.

Blocul ACUM critică și comportamentul organelor de poliție. „La Strășeni, după o întâlnire cu colectivul pedagogic de la un liceu, poliția a telefonat și a obiectat instituției despre faptul că nu a fost informată. Noi vedem și cum se fac poze după aceste întâlniri. Este o metodă de presiune și intimidare a celor care participă la evenimentele noastre. Deci PD utilizează resursele administrative pentru a intimida și descuraja oamenii”, a menționat Igor Grosu.

„Se încalcă decizia CEC prin care s-au stabilit regulile privind întâlnirile cu colectivele de muncă. Când aceste întâlniri au loc în spații închise, nu trebuie notificat organul de poliție”, a adăugat juristul Sergiu Litvinenco, candidat ACUM în circumscripția națională.

Și la Criuleni au existat abuzuri cu duiumul. Lilian Carp, candidat ACUM în circumscripția Criuleni, afirmă că un activist al blocului a fost intimidat chiar de către primarul PD din satul Pașcani, Vasile Gârbea. „I-a aruncat foile volante care le împărțea, l-a amenințat și i-a spus că dacă va mai discuta cu oamenii, vor exista consecințe”, a spus Lilian Carp.

„Mai este și pomana porcului la Criuleni. Candidatul PD, de câteva zile, taie porcul sub umbrela renașterii unor tradiții vechi. Așa s-a întâmplat și la Onițcani”, a mai spus Carp.

„Nu este un caz caracteristic doar la Strășeni și Criuleni. Vedem cum în acest autobuz magic al PD care deja s-a defectat din cauza drumurilor, am văzut conducătorii administrativi ai ministerelor, secretarii de stat. S-au lăudat că au depolitizat administrația publică, că secretarii de stat nu mai sunt exponenți ai partidelor, dar vedem că nu este așa”, a remarcat Sergiu Litvinenco.

Conducerea PD nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: