image
Sursa foto: mirror.co.uk

Bodyguardul care căra servieta cu butonul nuclear al lui Putin, găsit împușcat în cap

Colonelul Vadim Zimin, care căra servietele nucleare ale președinților ruși, a fost găsit împușcat în apartamentul său, la bucătărie, în Krasnogorsk, regiunea Moscovei.

Colonelul a fost găsit chiar de fratele său, pe 20 iunie. Zimin zăcea într-o baltă de sânge, cu o rană în cap, informează tabloidul britanic The Mirror. În prezent, acesta, în vârstă de 53 de ani, se află în stare gravă, în secția de reanimare.

Presa rusă, în tot acest timp, a relatat că Zimin „a încercat să se sinucidă”, astfel că a suferit o rană prin împușcare în cap, în apropiere fiind găsit un pistol pneumatic de tip Izh-79-9TM.

Se mai cunoaște, totodată, că Vadim Zimin se afla în arest la domiciu, figurând într-un dosar penal în care acesta își nega în mod categoric vina.

Colonelul Vadim Zimin, din Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, era responsabil de servieta ce conține așa-numitul „buton nuclear”, dispozitiv ce, odată apăsat, ar trebui să ducă la lansarea unei arme nucleare. În trecut, Zimin a îndeplinit această funcție pentru președintele Boris Elțin. Ulterior, acesta a continuat să activeze în cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, obținând în cele din urmă funcția de colonel.

Această întâmplare misterioasă se numără printre cazurile de morți inexplicabile ale funcționarilor ruși de rang înalt. Încă din momentul în care forțele armate rusești au început să se pregătească de un război la scară largă în Ucraina, în Federația Rusă s-au înregistrat un șir de morți suspecte și dubioase ale diferitor magnați sau oameni de afaceri proeminenți din domeniul petrolier. Unii dintre ei, au fost uciși într-un mod extrem de crud, alături de soțiile și copiii lor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: